شما میدانید که معنی کلمه عقیده و نظر چیست.هر کدام از ما دارای نظرات و عقایدی هستیم.اگر به دنبال واقعیت هستید، کافیست عبارت ” ویژگیهای افراد موفق” را در گوگل سرچ کنید،بدون شک اطلاعاتی درباره ویژگی های افراد موفق که بر طبق مطالعه ای در دانشگاه استنفورد انجام شده است در اختیار شما گذاشته خواهد شد. و خواهید دانست که کلید اصلی موفقیت ، تعلل در کامیابی هاست.اما جدا از این تِئوری مسایلی دیگر وجود دارد:
- طبق تحقیقات روانشناس دانشگاه استنفورد ، Carol Dweck، همه اینها بستگی به بینش فکری هر شخص دارد.Dweck یک سری از آزمایشات را بروی افراد مختلف انجام داد و به این نتیجه رسید درحالی که افراد متوسط توانایی های خود را به عنوان یک سرمایه ثابت در نظر میگیرند ، افراد موفق دارای ذهن و نگرشی کاملا رشد یافته هستند.به عبارتی دیگر افراد موفق بر روی افزایش و بهبود کارایی و عملکرد خود تمرکز میکنند و به جای اینکه بر روی اشتباهات خود تمرکز کنند ، سعی بر غلبه کردن بر چالش ههای مختلف زندگی دارند .
- در مطالعه ای دیگر که توسط Penn state و Duke ،انجام شد ، به ارزیابی مهارت اجتماعی ۷۰۰ کودک در مهدکودک پرداختند .۲۰ سال بعد ، رابطه جالبی بین مهارت اجتماعی کسب شده و موفقیت آن کودکان کشف کردند.کودکان دارای بهترین مهارت های اجتماعی ، شانس بهتری برای ورود به دانشگاه و کسب مدارج علمی یافته بودند، و کار تمام وقتی را برای خود انتخاب کرده بودند، در حالی که کودکانی که از ضعف در این مهارت برخوردار بودند مستعد مجرم شدن در آینده، افرادی مست و یا کسانی بودند که در خانه های باز پرروی زندگی میکردند.
و این لیست همچنان ادامه دارد .چه اتقاقی در حال وقوع است؟چرا این تئوری ها اینقدر با یکدیگر متفاوت هستند ؟ چرا بعضی از این تئوری ها با تجربیات افراد تفاوت های زیادی دارند؟ من فکر میکنم که همه اینها به دلیل پیچیدگی خصوصیات افراد موفق می باشد. پیچیدگی خصوصیت بارزی است که گاهی مُحَقِق را در تعریف خصوصیات اینگونه افراد دچار تناقض میکند. در زیر به یک سری از خصوصیات این افراد اشاره میکنم:
-
افرادی مودب هستند، و از روبرو شدن با چالش ها هراسی ندارند
افراد موفق ، را میتوانم افرادی تقریبا همیشه ناراضی بنامم.این نارضایتی به معنی ناسپاسی از شرایط نیست بلکه به معنای تلاش برای بهبود شرایط است. آنها هیچ گاه از موقعیت ها راضی نیستند، همیشه این سوالات را از خود میپرسند که ” چرا نه ” ، یا ” چه میشد اگر …”. آنها از مواجهه شدن با چالش ها هراسی ندارند. آنها همیشه به دنبال این هستند که شرایط را بهتر کنند. آنها افرادی بسیار مودب هستند که هیچ گاه به اشتباهات دیگران از منظر تحقیر کردن آنها توجه نمیکنند .اگر چه ، این به این معنی نیست که آنها یک گوشه می نشینند تا افراد کارهای اشتباه انجام دهند و مسیرهای اشتباه را بروند . آنها در زمانی که نیاز به صحبت کردن میبینند که شرایط را تغییر دهند و همچنین در صحبت کردن تعلل نمیکنند.
-
آنها کاملا صبور هستند، و نگاهی دقیق به عملکرد خود دارند
افراد موفق در کار خود صبور هستند ، وا جازه نمیدهند که مسیر فکریشان منحرف شود.آنها توانایی این را دارند که به عقب برگشته و با دیدی انتقادی به اشتباهات گذشته خود بنگرند و در وهله اول آن را بپذیرند. اگر مشکل آنها یک بحران جدی باشد ، میدانند که صبورانه باید راه حلی منطقی را پیش بگیرند و شرایط را به سمت بهتر شدن هدایت کنند نه اینکه برچسب بحران یا فاجعه را به آن اتفاق بزنند. این بدین معنی است که آنها بازخورد رفتارها و عملکرد خود را به دقت بررسی میکنند و در مورد عملکرد دیگران بدون نقد کردن شخصیت آنها به بازخورد عملکردشان دقت می کنند.
-
آنها دارای تفکراتی همگرا و واگرا هستند .
طرز تفکر همگرا با آزمون IQ سنجیده می شود. از طرف دیگر میزان دقیق بودن طرز تفکر واگرا ، از طرز تفکر همگرا کمتراست. این طرز تفکر مربوط به طبقه بندی افکار و نحوه پاسخ دادن به سوالات می باشد. تعریف دقیقی از این طرز تفکر وجود ندارد. هر دوی این طرز تفکرات مهم هستند. میزان موفقیت شما لزوما همیشه به میزان IQ شما بستگی ندارد. از طرف دیگر ، شما برای قضاوت در خصوص چگونگی صلاحیت داشتن تفکرات خود ، نیاز به مهارت منطقی فکر کردن دارید. و دلیل مهم بودن این تناقض نیز همین می باشد
-
آنها پر انرژی و در عین حال نیز آرام هستند
به نظر می رسد که افراد موفق انرژی پایان ناپذیری دارند اما در واقع وقتی صحبت از انجام کار می شود ، آنها بسیار صبور هستند و هیچ گاه از کوره در نمی روند. آنها میتوانند انرژی خود را تحت کنترل خویش داشته باشند.آنها سخت کار میکنند و در روند انجام کار دارای تمرکز می باشند.بر روی فعالیت خود تمرکز کرده و سعی میکنند از کار کردن خود با همه مشکلاتش ، لذت ببرند.بسیاری از افراد از انرژی فوق العاده زیادی برخوردارند که به آنها بیش فعال گفته می شود در بسیاری از موارد این افرادف از تمرکز چندان بالای در کارهای خویش برخوردار نیستند.اما افراد موفق ، میدانند که داشتن انرژی بیش از اندازه ، ممکن است به آنها آسیب برساند در نتیجه آن انرژی را به خدمت گرفته و از آن در جهت پیشرفت استفاده کرده و آن را هدر نمیدهند.
-
آنها علاقه به کار و بازی دارند
شعارافراد موفق این است : اگر آن چیزی را انجام دهید که عاشق آن هستید ، در نتیجه هیچ لحظه از عمر خود را کار نکرده اید”.
افراد موفق عاشق آن کاری هستند که انجام میدهند. آنها راه حل مشکلات را از طریق طوفان فکری بدست می آورند. انها کار خود را با جدیت دنبال میکنند و لذت و رضایتی که در کار خود دارند کار و فعالیت آنها را به مانند یک سرگرمی کرده است.
-
شخصیتی با خصوصیات درون گرا و در عین حال برون گرا دارند
نحوه عملکرد افراد موفق میتواند با افزایش درون گرایی و یا برون گرایی در نوسان باشد. آنها می توانند پشت اتاق کنفرانس نشسته و به آرامی موضوع مورد بحث را دنبال کنند یا می توانند بر روی سن رفته و سخنرانی کاملی برای جمیعتی عظیم ارائه دهند.
-
آنها بی تکلف و در عین حال باهوش هستند
هیچ کس نمیتواند این گونه اظهار نظر کند که عامل هوش در موفقیت بی تاثیر است اما بسیاری از افراد موفق ، به صورتی کاملا بچگانه ، فاقد آگاهی های لازم در خصوص محدودیت هایی هستند که افراد دیگر آنها را کورکورانه می پذیرند. آنها خود را محدود به گفته های دیگران در خصوص احتمالات و اتفاقات نمیکنند.
-
آنها فروتن و در عین حال مغرور هستند
داشتن غرور در حین انجام کار یک امر ضروری درکسب موفقیت است. اما افراد موفق بر این امر واقف هستند که اگر کسانی که در مسیر موفقیت همراه آنها بودند و یا کسانی که قبل از آنها بودند، حضور نداشتند،به موفقیت دست پیدا نمیکردند.آنها میدانند که نباید عامل کسب موفقیت را فقط و فقط مختص خود بدانند و به دلیل اینکه این موضوع را پذیرفته اند نیاز به ثابت کردن چیزی ندارند. و این یکی از دلایلی هست که وقتی شما افراد موفق را می بینید ، بسیار فروتن و متواضع هستند.