«سه چیز در زندگی انسان ها مهم است: اولی مهربان بودن، دومی مهربان بودن، سومی مهربان بودن» هنری جیمز
«هیچ کس نمی تواند به عقب برگردد و از نو شروع کند، ولی همه می توانند از امروز شروع کنند و یک پایان متفاوت بسازند.» ماریا رابینسون
به عقیده ی من مهربان بودن با خودتان یکی از بهترین کارهایی ست که می توانید برای خودتان انجام دهید. با این کار زندگی خیلی ساده تر می شود و ارتباطات تان بهتر میشود و ارتقاء می یابد. در کل احساس شادمانی بیشتری می کنید، عزت نفستان بالا می رود و احساس می کنید که در زندگی لایق داشتن چیزهای خوب هستید. ولی با این حال، این موضوعی است که نادیده گرفته می شود یا بعضی ممکن است به خاطر انجام آن احساس گناه کنند. برای ایجاد یک تغییر مثبت، به سادگی آب خوردن، از امروز یک عادت تازه را شروع کنید. عادت به دوست داشتن و مهربان بودن با خودتان. در این مقاله ده تا از عادت های مورد علاقه ام در این زمینه را برایتان بازگو می کنم.
-
روی خودتان سرمایه گذاری کنید.
هنگام صبح یا عصر، ۱۵ الی ۳۰ دقیقه را به مطالعه، گوش دادن یا دیدن مطالب و منابعی اختصاص دهید که باعث رشد و تعالی شما می شوند و باعث می شوند خودتان و جهانتان را بهتر درک کنید و کمکتان می کند تا زندگی بهتری داشته باشید. سپس، در صورت امکان به یکی از چیزهایی که در آن روز یاد گرفتید، عمل کنید.(حتی یک قدم کوچک)
-
هنگام هجوم انتقادهای درونی و بیرونی به شما، حقیقت و توقعات را بیابید.
منتقد درونی شما ممکن است همیشه در مورد شما چیزهای خوبی نگوید، افراد دور و بر شما ممکن است به شما انتقاد کنند یا برای اینکه به نیازهای خودشان برسند شما را ناراحت کنند. اگر خودتان یا کس دیگری این کار را انجام داد، از خودتان این سوال را بپرسید: توقع از این قضیه چیست؟ این کار برای تغییر افکارتان بسیار مؤثر است و باعث می شود حقیقت را بیابید و خودتان را دست کم نگیرید.
برای مثال، اگر خودتان یا کسی به شما گفت که در مدرسه خوب درس نمی خوانید، شما می توانید همان سوال (اینکه توقع من از خودم چیست) را بپرسید و به جواب هایی برسید که نشان می دهد این قضیه حقیقت ندارد. اگر این سوال را از خودتان بپرسید و به دنبال توقعات بگردید ممکن است متوجه شوید که در اکثر درس ها خوب پیش می روید، ولی در مورد ریاضیات و جغرافی کمی تنبل و بی تمرکز هستید. این یک حقیقت کوچک است که تفاوت ایجاد می کند و به جای ناراحت کردنتان به شما کمک می کند.
-
شب را بدون اضطراب سپری کنید.
به یک حمام طولانی بروید، مطالعه کنید، ورزش کنید یا با یک نفر در مورد چیزی که ذهنتان را مشغول کرده حرف بزنید و اجازه دهید که از فکرتان بیرون رود. ۳۰ دقیقه یا بیشتر را به خودتان اختصاص دهید و اضطراب و نگرانی تان را از بین ببرید و اینگونه با بدن و ذهنتان مهربان باشید.
-
هنگام صبح یا عصر، فقط دو دقیقه را به قدردانی از خودتان اختصاص دهید.
با انجام این کار (قدردانی از خود) و تبدیل آن به یک عادت روزانه از خودتان یک تصویر ذهنی مهربان تر و متعادل برای خودتان بسازید. کاری که باید انجام دهید این است: از خودتان بپرسید سه چیزی که به خاطر آنها باید قدردانِ خودم باشم، چیست؟ برای مثال یک شنونده ی خوب بودن یا انجام سرگرمی هایی که دوستشان دارید یا دوست داشتن حیوانات، مردم یا موسیقی می تواند چند جواب برای این سوال باشد. قرار نیست چیز خیلی بزرگی باشد، حتی این قضیه که دندانتان را صبح مسواک کرده اید و نخ دندان کشیده اید هم می تواند یک پاسخ باشد. نکته ی مهم این است که برای چیزهای کوچک و چیزهایی که به نظرتان بی ارزش می آید هم سپاسگزار خودتان باشید و برای قدردانی از خودتان منتظر یک رویداد مهم یا یک واقعه ی بزرگ در زندگیتان نباشید.
-
یک قدم کوچک در راستای یک زندگی مثبت بردارید.
اگر روز عادی و معمولی دارید یا به گونه ای احساس ناراحتی و افسردگی می کنید، یک قدم کوچک در جهت یک کار مثبت بردارید و این گونه باعث ایجاد امید و خوشبینی در کل روز و هفته تان شوید.
- برای یک سفر کوتاه برنامه ریزی کنید.
- یک دوست خوب را به نوشیدن یک فنجان قهوه با شام دعوت کنید.
- به دنبال راه هایی برای رشد و ارتقاء شغلیتان باشید تا بتوانید کارهای هیجان انگیز و جدیدی انجام دهید.
- یک سرگرمی جدید را امتحان کنید.
-
با دیگران مهربان تر باشید.
طرز فکر شما درباره ی دیگران و نحوه ی برخورد شما با آنها اغلب نشان دهنده ی تفکر و رفتار شما با خودتان است. بنابراین سعی کنید که با دیگران مهربان تر باشید و اینگونه به مرور زمان با خودتان نیز مهربان تر خواهید شد.
برای مثال:
- هنگام رانندگی اجازه دهید که فردی به لاین شما بیاید.
- وقتی یک دوست یا یکی از اعضای خانواده بی انگیزه است یا در انجام کاری دودل است، تشویقش کنید.
- اگر کسی احتیاج به صحبت کردن دارد، کنارش باشید و فقط به او گوش دهید و اجازه دهید خودش را خالی کند.
-
اگر اشتباه کردید، بهترین دوستِ خودتان باشید.
خودتان را سرزنش نکنید که این کار باعث از بین رفتن عزت نفستان میشود. به جای آن یک دوست مهربان و حمایتگر برای خودتان باشید. از خودتان بپرسید: دوست یا خانواده ی من در این شرایط چگونه از من حمایت می کردند؟ و سپس همان کارهایی که آنها می کردند را بکنید و با خودتان همان گونه صحبت کنید و حتما از خودتان بپرسید که چه چیزی از این اشتباه می توانید یاد بگیرید و چه فرصتی در دل این موقعیت نهفته است. سپس با اطلاعات و تجربه ی جدیدی که آموخته اید دوباره به راه بیفتید و حرکت کنید.
- استراحت کنید و بخندید.
۵ الی ۱۰ دقیقه در اواسط روز یا اگر امکانش نیست از صبح یا عصرتان را به این کار اختصاص دهید. از گوشی، ام پی تری، کامپیوتر یا تلویزیون استفاده کنید، یک کلیپ خنده دار یا نصف قسمت از یک سریال کمدی را تماشا کنید، یک کتاب خنده دار یا داستان مصور (کمیک) بخوانید یا به پادکست هایی که باعث خنده ی شما می شوند گوش دهید. من از این قانون بیشتر از یک دهه است که استفاده می کنم، حتی قبل از اینکه با رشد و ارتقای شخصی آشنا شوم. این کار به نظر من یکی از مؤثرترین راهها برای بازیابی انرژی، خوشبینی و رهاسازی اضطراب درونی است.
-
به یاد داشته باشید که آینده در دستان شماست و هیچ وقت برای تغییر دیر نیست.
درگیر افکار حاشیه ای و مزاحم نشوید، فکرهایی درباره ی اینکه چه کارهایی می توانستید انجام دهید و یا اینکه چه اشتباهاتی داشتید. به جای آن فکر کنید که واقعا از زندگی تان (و آینده تان) چه می خواهید؟
سلامتی بیشتر؟ یک رابطه ی فوق العاده؟ چالش های بیشتر در شغلتان؟
برای رسیدن به این اهداف چه قدم های کوچکی میتوانید بردارید؟ یکی از آن قدم ها را همین امروز بردارید و بعدی را فردا و به همین ترتیب تا به آنچه که می خواهید برسید.
-
به خودتان یادآور شوید که چرا باید با خودتان مهربان باشید.
با دانستن دلیلِ مهربان بودن با خودتان، این کار به عقیده ی من برایتان راحتتر خواهد شد و هر روز برای انجام این عادات زمان خواهید گذاشت. منافع و مزایای مهربان بودن با خود از جمله، گرفتن نتایج بهتر در زندگی، پشتکار بیشتر، عزت نفس بالاتر، احساس شادمانی و آرامش بیشتر و ارتباطات مثبت با خود و دیگران را به خود یادآور شوید و این گونه در قله ها و دره های زندگیتان مهر ورزیدن به خودتان برایتان کار راحت تری خواهد شد.