بهبود روابط

6 جولای 2017 بدون دیدگاه
rs102-بهبود روابط

با کارنیل همراه باشید تا با مقاله بهبود روابط اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید.

 

من یک روانشناس هستم و تخصصم در بهبود روابطی است که زوج ها در آن با یکسری مشکلاتی مواجه می شوند.زمانی که زوج ها برای اولین بار با من تماس می گیرند تا درخواست کمک کنند، معمولاً پریشان هستند و امیدی بهرابطه شان ندارند. اگر آن ها بتوانند به گذشته نگاه کنند و اوقات خوش قبلی را به یاد آورند، درحقیقت نشانگر ایناست که این رابطه ی زناشویی میتواند حفظ شود. در واقع این نوع ازدواج، این پتانسیل را دارد که به مشارکتیتبدیل شود که زوج ها مانند گذشته به یکدیگر می گفتند: “رو من حساب کن”.

 

rs91-بهبود روابط

 

چه چیزی زوج ها را از نا امیدی در برابر مشکلاتشان به سوی شادی درسهیم شدن زندگیشان با یکدیگر، سوق می دهد؟در اینجا یک مسیر ۸ مرحله ای وجود دارد که من بیماران تحت درمانم را توسط آن راهنمایی می کنم و شما هم می توانیداز آن استفاده کنید.

۱-فهرستی  از تمامی مشکلاتتان تهییه کنید:

 

که شما با آن ها اختلاف نظر دارید، و آن شامل مشکلاتی است که حتی بدون ترس، از صحبت کردن درباره آن خودداری می کنید چون ممکن است به جر و بحث کشیده شود.

 

rs92-بهبود روابط

 

زمانی خود درمانی شما کامل خواهد شد که هر دو طرف نسبت به تمامی مشکلات، راه حل های مناسبی پیدا کرده ایدو همچنین این مهارت ها را یادگرفته اید که در صورت ایجاد یک مشکل جدید با راه حل های برد-برد، به آن خاتمه دهید.اگر لیستی که تهیه کردید تمام نشدنی است به دلیل اینکه شما سر هر چیزی در هر زمان از روز در هر جایی که زندگیمی کنید، دعوا می گیرید، احتمالاً مشکل کمی وجود دارد و موضوع این است که شما با یکسری تفاوت های چالش زا روبروهستید و بیشتر این مسأله مطرح است که نحوه حرف زدنتان با یکدیگر باید به طور اساسی بهبود یابد.

 

۲-کاملاً بر روی خودتان تمرکز کنید.

 

تلاش هایی باید صورت گیرد تا همسرتان در دفاع از خودش تغییر ایجاد کند. هیچ کسی دوست ندارد در شرایطی قرار گیردکه به او گفته شود کاری را اشتباه یا بسیار بد انجام داده یا آدم بدی است. برای هر دوی شما بهتر است که از انرژی وهوشتان استفاده کنید تا درک بهتری داشته باشید از چیزی که می توانستید متفاوت انجام دهید.

 

rs93-بهبود روابط

 

حال یک سوالی مطرح می شود که می تواند یک نقطه شروع برای شما باشد. چه چیزی باعث می شود با وجودرفتارهای خسته کننده در شخصیت همسرتان که قرار نیست هرگز بهبود یابد، همچنان دوستش داشته و با اوخوش رفتار باشید؟ این همان چیزی است که در بهترین حالت تبدیل به “خود محوری” می شود. اگر هر دوی شمادر حال تلاشید تا بر روی بهبود خودتان کار کنید، پیوند زناشویی تان شکوفا خواهد شد.

 

۳-کمتر چرند بگویید! (نحوه گفتارم را ببخشید)

 

نکته این است که حرف های بی ارزشی که تحویل هم می دهید کاملاً بی فایده است. فقط یک رابطه مثبت را خرابمی کند. این بدان معنی است که انتقاد، شکایت، سرزنش، تهمت، عصبانیت، طعنه زدن، تجسس، اظهار نظر کردن،در کار نباشد.

 

rs94-بهبود روابط

 

متوجه شدید؟!

عصبانیت نباید تشدید پیدا کند. در یک محیط آرام بمانید. زود محل جر و بحث را ترک کنید. حتی اگر یکی از شما در حال عصبانی شدن است. یاد بگیرید خودتان را آرام کنید و سپس مجدداً به صحبتتان ادامه دهید.

 

rs95-بهبود روابط

 

جان گاتمن، روانشناس محقق، دریافته است که عموماً روابط زناشویی زمانی بهبود می یابند که نسبت تعاملات خوب به بد،۵ به ۱ باشد. آیا می خواهید به سختی بهبود یابید؟ یا می خواهید رابطه را به گونه ای بهبود دهید که در آینده پیشرفت کند؟اگر هدفتان پیشرفت رابطه زناشویی است، هدف ۱۰۰۰۰۰۰:۱، پس هرگز یکدیگر را تحقیر نکنید. کمتر چرند بگویید.

 

rs96-بهبود روابط

 

۴-یاد بگیرید که چگونه نگرانی ها را به گونه ای سازنده بیان کنید:

 

یک راه ساده برای انجام اینکار در یک مکالمه حساس، این است که جمله خود را با ۴ عبارت زیر آغاز کنید.در کار بالینی ام آن را “ورق صورتی” می نامم. من آن را (چاپ شده بر روی کاغذ صورتی) به زوج ها تحویلمی دهم تا آن ها در بحث هایشان استفاده کنند بخصوص در مورد موضوعاتی که ممکن است پردردسر باشد.من احساس …. می کنم (با یک احساس تک کلمه ای مانند نگران، ناراحت و غیره)نگرانی من این …. استمن میخواهم … (توجه کنید، هرگز از عبارت “من از تو میخواهم …” استفاده نکنید)تو چه احساسی نسبتبه آن داری؟ یا تو در مورد آن چه فکری می کنی؟

 

rs97-بهبود روابط

۵-یاد بگیرید چگونه با هم تصمیم گیری کنید:

 

من آن را تصمیم مشترک می نامم که موقعیت برد-برد را به دنبال دارد.هدف از برد-برد طرح عملی استکه هر دو را خشنود می کند. هدف این نیست که فقط “راه خودت را دنبال کنی”. در عوض، زمانی که شما

یکسری تفاوت ها را در خود می بینید ، نگرانی های اساسی خود را بیان کنید، به نگرانی های همسرتانگوش کنید و راه حلی پیدا کنید که پاسخگوی نگرانی های هر دوی شما باشد.

 

rs98-بهبود روابط

 

این مهارت را در تمامی مشکلاتی که در مرحله اول فهرست کردید، تمرین کنید.

 

ممکن است شگفت زده شوید که چگونه مشکلاتی را که حل نشدنی به نظر می رسید، توانستید برای آن راه حلی پیدا کنید که برایهردوی شما کارساز است.

 

۶-این سه حرف ت. ع. خ را از رابطه تان حذف کنید چون آن را نابود می کند:

 

ترس، عادت و خشم بیش از حد، عوامل برهم زننده رابطه هستند. آن ها خارج از محدوده یک ازدواج سالم هستند. این یعنی پایان رابطه.اگر علیه خود و عادت هایی که سبب تخریب رابطه می شوند، زیاده روی می کنید، حتما کمک بگیرید و آن را از زندگی خود بیرون کنید.اگر همسرتان دچار این مشکلات شده، حفظ کردن این نوع رابطه زناشویی می تواند هدفی اشتباه باشد. بهتر است به این رابطه پایاندهید تا اینکه عادت های بد را تحمل کنید. با وجود این مسئله، شرایط ایده آل برای هر دو شما این است که یک رابطه جدید بسازید بدونهیچگونه مسئله ای، عادت یا خشم بیش از حد، به جای آن عشق و اعتماد بیشتری جایگزین کنید.

 

rs99-بهبود روابط

 

پس رابطه قبلی را پایان دهید و با همسرتان یک رابطه جدید بسازید.

 

۷-به همسرتان انرژی مثبت بیشتری بدهید:

 

بیشتر لبخند بزنید. بیشتر لمس کنید. بیشتر بغل کنید. زمان بیشتری را باهم بگذرانید و با هم برنامه ریزی کنید.بر روی آنچه که در مورد همسرتان دوست دارید، تمرکز کنید.اگر همسرتان اعتقاد دارد که در گذشته اغلب برایپاسخ به هرچیزی از کلمه “اما” استفاده می کردید، اکنون سعی کنید پاسختان همراه با توافق باشد. گوش دادنبه آنچه که همسرتان می گوید نشانه علاقه است زمانی که هدف از گوش کردن شما گرفتن اطلاعات است،هرگز این طور نشان ندهید که همسرتان اشتباه می گوید یا اینکه شما بیشتر از او می دانید.

 

rs100-بهبود روابط

 

بیشتر به هم کمک کنید. بیشتر یکدیگر را  تحسین کرده و از یکدیگر قدردانی کنید. کارهای جالب با هم انجام دهید.بیشتر بخندید و بیشتر برای هم جوک بگویید، چیزهای جدید با هم انجام دهید و به مکان های جدید بروید.در واقعبهترین چیزها در زندگی، مجانی هستند. و هرچه بیشتر انرژی مثبت بدهید، بیشتر دریافت خواهید کرد.من در قسمتبالا در مورد نسبت ۵ به ۱ گاتمن نوشتم. افزایش مثبت ها به همان اندازه اهمیت دارد که منفی ها کاهش یابند تا به یکنسبت ۱۰۰۰۰۰۰۰۰:۱ برسد.

۸-به نقاط قوت و ضعف رابطه زناشویی والدینتان توجه کنید. تصمیم بگیرید چه چیزی را میخواهید متفاوت انجام دهید:

 

زمانی که افراد ازدواج می کنند خاطراتی در سرشان دارند که مربوط می شود به رفتاری که والدینشان با یکدیگر و همچنین با آنها داشتند.این روابط هستند که سبب می شوند افراد الگوهای ارتباطی را برای یک رابطه صمیمی یاد بگیرند. آگاهانه تصمیم بگیرید که چه چیزی رااز افراد دور و برتان فرا می گیرید و چه چیزی را به گونه ای متفاوت انجام می دهید.

 

rs101-بهبود روابط

 

آیا مطالب این مقاله براتون مفید بود؟ لطفا ما رو از نظراتتون بهره مند کنید .

 

 

در حال بارگذاری ...
00:00/00:00
ارسال این مطلب به تلگرام

telegram