۶ راه برای افزایش انگیزه در مواقعی که حس انجام دادن هیچ کاری را ندارید

19 مارس 2017 بدون دیدگاه

مترجم و نویسنده مقالات آموزشی کارنیل

حتی بلند پروازترین و با انگیزه‌ترین افراد هم هر از چند گاهی برای انجام دادن کارها به مشکل برمی‌خورند. خبر خوب این است که در اغلب اوقات می­توانیم دلیل رکودمان را پیدا کنیم. خبر بهتر اینکه راه‌هایی برای بیرون آمدن از این رکود و انگیزه گرفتنِ مجدد وجود دارد.

در اینجا ۶ راهکار برای انگیزه گرفتن مجددتان در مواقعی که بی حوصله هستید، وجود دارد.

  1. بفهمید که چرا در رکود هستید.

در اینجا برخی از دلایلی که ممکن است باعث راکد بودن شما شود را بیان می­کنیم:

  • از انجام دادن کاری که می­دانید باید انجامش دهید، می‌ترسید. کارها را به تعویق می­اندازید چون از وظایفی که باید درآینده انجام دهید، بیزارید.
  • شما خسته­اید. خواب و خوراک خوبی نداشته‌اید، ورزش نکرده­اید یا بیمار شده‌اید و به طور کلی حالتان خوب نبوده است.
  • اعتماد به نفس ندارید و از بیرون آمدن از حاشیه‌ی امن‌تان و انجام دادن برخی کارها می‌ترسید.
  • شما در میان انجام یک پروژه هستید. شور و شوقی که ابتدای کار داشته­اید را ندارید و هنوز به پایان آن نزدیک نشده‌اید. شما در سخت‌ترین قسمت، یعنی دقیقا وسط انجام آن پروژه هستید.
  1. وقتی برای انجام کاری دلهره دارید، انجام ندادن آن را برای خودتان غیرممکن کنید.

مثلا اگر می­خواهید اولِ صبح ورزش کنید، سعی کنید لباسهای تمرینتان را کنار تختخواب‌تان قرار دهید طوری که وقتی از خواب بیدار می­شوید آنها اولین چیزهایی باشند که می­بینید. هم­چنین با یک دوست تماس بگیرید و با آنها برای صبح در ورزشگاه قرار بگذارید. داشتن یک شریک احتمال موفقیت‌تان را افزایش خواهد داد.

  1. وقتی که خسته ­اید، از بدنتان مراقبت کنید.

بعضی روزها به استراحت نیاز دارید، بعضی وقتها بدنتان به ورزش نیاز دارد و برخی اوقات هم نیاز دارید که از میزتان دور شوید و هوایی تازه کنید. درباره‌ی عادات اخیرتان فکرکنید. آیا استراحت کافی داشته­اید؟ آیا غذاها و نوشیدنی­های سالم  مصرف کرده­اید؟ آیا به تازگی بیماری داشتید که باعث شده احساس خوبی نداشته باشید؟ درباره چگونگی تعامل با بدنتان فکر کنید. مراقبت بیشتر از بدنتان به شما برای خارج شدن از این رکود کمک می‌کند.

  1. وقتی که اعتماد به نفس ندارید، به این فکر کنید که چرا به توانایی‌هایتان شک دارید.

آیا با افکار منفی سر و کله می‌زنید؟ اخیرا اتفاق منفی در زندگیتان رخ داده است که شما را اذیت می‌کند؟ خودتان را با افراد دیگر مقایسه می‌کنید؟ وقتی که با افکار منفی در کشمکش هستید، از خودتان تعریف کنید یا کار سرگرم کننده­ای برای شاد شدن و سرزنده شدنتان انجام دهید.

  1. وقتی در میان مسیرتان هستید، ثبات قدم داشته باشید.

زمانی که به دنبال دستیابی به هدف بزرگی هستید، معمولا در آغاز کار خیلی انگیزه دارید، به نتایج پایانی فکر می­کنید و چشم به راه و پرشور و شوق هستید. انگیزه داشتن در پایان یک مسیر طولانی هم ساده است. چون پایان مسیر نزدیک است و هیجانِ رسیدن به خط پایان می­تواند شما را به جلو سوق دهد.

به نظر من، وسط مسیر سخت­ترین قسمت است. در وسط مسیر شور و اشتیاقِ اولیه کاهش می­یابد اما هنوز به هدفتان نزدیک نشده­اید. در وسط مسیر دقیقا تشخیص می‌دهید که چه مقدار زمان و تلاش برای تکمیل مسیرتان نیاز دارید، ناامید شده­اید و غالبا خودتان را به سختی هل می­دهید تا از حاشیه امن‌تان خارج شوید و به سمت هدفتان حرکت کنید.

در وسط راه، به دلایلتان برای انجام کارها فکرکنید. اول از همه، دلایل باارزش و محکم برای تحقق اهدافتان چیست؟ اغلب اوقات وقتی راکد هستیم، یادآوری دلایلمان می­تواند به ما برای بالا بردن انگیزه­مان کمک کند. هم­چنین، چیزی که کنفوسیوس گفته را به یاد داشته باشید: “مهم نیست اگر به آرامی جلو می­روید، تا زمانی که متوقف نشوید.”

وقتی در وسط راه هستید به پیشروی‌تان ادامه دهید. خود را ملزم کنید تا روزانه کارهایی که شما را به رسیدن به هدفتان نزدیکتر می­کند انجام دهید، حتی اگر کارهای بسیار کوچکی باشند. فقط به جلو حرکت کنید.

  1. به یاد داشته باشید که این رکود همیشگی نیست و سریعا برای خارج شدن از آن اقدام کنید.

با گام­های کوچک به جلو پیش روید. به یاد داشته باشید که ثبات قدم و پشتکار داشتن می­تواند تفاوت بزرگی در موفقیت‌تان ایجاد کند. به یاد داشته باشید که موفقیت یک مسیر پر پیچ و خم و پر از دست‌انداز و بیراهه است و آن مسیر مستقیمی که مردم تصور می­کنند، نیست. به یاد داشته باشید حرکت به سمت جلو وقتی که بی‌انگیزه‌اید به شما کمک می‌کند به ترس­هایتان غلبه کنید، از حاشیه‌ی امنیت‌تان خارج شوید و در جنگ روانی که با خودتان دارید پیروز شوید. هر گامی که شما در طی این لحظاتِ دشوار برمی­دارید به شما کمک می­کند که احساس اعتماد به نفس و توانمندی بیشتری کنید و برای خارج شدن از این رکود، نیرو بگیرید.

هر زمانی که دنبال رسیدن به چیزی در زندگیتان هستید با مقاومت روبه­رو خواهید شد. این مقاومت می­تواند باعث بی­انگیزه شدن و هدایت شما به سمت رکود و سراشیبی شود. با این حال، ایستادن جلوی این مقاومت و اقدام برای خروج از رکود برایتان موفقیتِ بلند مدت به همراه خواهد داشت. زمانی که بفهمید که واقعا می­توانید در روزهای بدتان انگیزه‌تان را به دست آورید در آینده خواهید فهمید که چگونه با روزهای دشوار وسخت کنار بیایید و از آنها عبور کنید.

هرکسی گه‌گاهی این رکود را تجربه می‌کند. تشخیص علت انگیزه نداشتن‌تان و اقدامات سریع برای خروج از رکود کمکتان خواهد کرد که بی تحرکی کمتری داشته باشید و درصد موفقیت‌تان را افزایش دهید.

 

ارسال این مطلب به تلگرام

telegram
برچسب ها :