۲۵ راه ساده برای انگیزه بخشی به خود

19 مارس 2017 بدون دیدگاه

بیشتر اوقات حس میکنید که بیش از حد انتظار بی انگیزه اید؟ من که آره. خب، شاید نه همه ی اوقات. اما بعضی وقتا فقط احساس تنبل بودن و بی انگیزگی بیش از حد دارم.

چندتا راه حل اصولی برای مشکل انگیزه ی جهانی تون میخواید؟ اینجا ۲۵ تا رو به شما معرفی می کنیم. یکی از مناسباش رو امتحان کنید.

بهم بگید کدومش براتون بهتر جواب میده.

من مطمئنم که شما حداقل یک یا دو راه بین این روش ها پیدا می کنید که به کارتون بیاد.

  1. با خودتون یه قرار بذارید. این کار برای غلبه بر تعلل و انجام کارهاتون خوبه. شما میتونید با خودتون یه قرار بزرگ بذارید یا یه قرار کوچیک. به راحتی به خودتون چیزی مثل این بگید: وقتی کارم با این قسمت/گزارش ها تموم شد میتونم برم پارک قدم بزنم و لذت خوردن یه بستنی رو احساس کنم.
  2. وانمود کنید. اگر احساس انگیزه داشتن یا مشتاق بودن نمیکنید، پس وانمودش کنید. مساله ی عجیب اینه که در عرض چند دقیقه شما واقعا احساس با انگیزه بودن و مشتاق بودن می کنید.
  3. سوال های نشاط آور اول صبح بپرسید. این کاریه که باید انجام بدید: هر روز صبح از خودتون پنج سوال قدرت بخش بپرسید، مثل زیر:

من در حال حاضر تو زندگیم راجع به چی ……….هستم؟

چه چیزی درباره ی اون به من احساس………… رو میده؟

چه احساسی به من میده؟

کلمه ی مورد نظر خودتون رو توی جای خالی بذارید. برای مثال، یه جفت از سوالای من مثل زیر هستند:

من در حال حاضر تو زندگیم راجع به چی خوشحال هستم؟

من در حال حاضر تو زندگیم راجع به چی هیجان زده هستم؟

این که شما واقعا احساس کنید که این کار چه احساسی به شما میده مهمه. وقتی من راجع به آخرین قسمت چیزی که منو همین الان خوشحال میکنه فکر میکنم، واقعا احساسش میکنم. این سوالات صبحگاهی عالین چون روشی که طراحی شدن باعث میشه شما بتونید چیزهایی که به صورت فرضی در نظر گرفتید رو تشخیص بدید و بعد واقعا باعث میشن شما احساسات مثبت رو حس کنید.

  1. تیرک های دروازه رو جابه جا کنید. یه هدف بزرگ و مشخص برای خودتون تعیین کنید. این به شما خیلی بیشتر از هدف های کوچیک انگیزه میده. یه هدف بزرگ یه اثر بزرگ میذاره و میتونه انگیزه های زیادی ایجاد کنه.
  2. یه کار کوچیک انجام بدید و یک جریان ایجاد کنید. فقط میزتون رو تمیز کنید. یا قبض هاتونو بپردازید. یا ظرف هاتونو بشورید. شما فقط باید شروع کنید. وقتی انجام اون کار کوچیک رو تموم کنید احساس آگاهی بیشتر میکنید و برای انجام دادن کارهای بعدی آماده میشید. شما فقط شروع کنید تا انگیزه بگیرید. پس اگر شما واقعا حس انجام هیچ کاری رو ندارید، با یه کار کوچیک شروع کنید و راهتونو برای رسیدن به چیزهای بزرگتر باز کنید.
  3. اول سخت ترین کار رو انجام بدید. این کار باعث میشه بسیاری از کارهای روز مره تون راحت تر بشه و اعتماد به نفستون برای باقی روز افزایش پیدا کنه. راجع به انجام سخت ترین کارها به بهترین و سریعترین شکل در اینجا بخونید.
  4. آروم شروع کنید. به جای پریدن توی کاری با تمام سرعت، آروم شروع کردن رو امتحان کنید. وقتی که این کار رو بکنید ذهن شما اون کار رو مثه یه غول بزرگ نمیبینه که باید سریعه سریعه سریع انجامش بدید. اگر ذهند شما چنین چیزهایی رو میبینه حدس بزنید که چی میشه؟ بله، شما نمیتونید شروع کنید. در واقع شروع به انجام کاری کردن، حتی اگر با کمترین سرعت انجام بشه، بهتر از اینه که هیچ کاری انجام نشه.
  5. خودتون رو با خودتون مقایسه کنید، نه با دیگران. مقایسه ی خودتون و موفقیت هاتون با چیزهایی که دیگران دارند و چیزهایی که در اون موفق شدند، میتونه واقعا انگیزه های شما رو در خودتون بکشه. همیشه آدمهایی هستند که از ما جلوترند. به احتمال زیاد خیلی از مردم. و بعضی از اون ها کیلومترها از ما جلوترند. پس روی خودتون تمرکز کنید. بر روی نتایج خودتون. و اینکه چطور شما میتونید و تا الان تونستید که اون ها رو بهبود ببخشید.

مرور موفقیت ها و نتایجتون مهمه از اونجایی که شما میتونید بفهمید در گذشته کجاها اشتباه کردید و دوباره اشتباهات گذشته رو تکرار نکنید. اما از این نظرم مهمه که میتونه انگیزه ای حساب بشه که شما بفهمید چقدر پیشرفت داشتید و چقدر جلو اومدید. اغلب اوقات شما از مرور این کارها سورپرایز خواهید شد.

  1. موفقیت هاتونو به یاد داشته باشید. و بذارید در ذهن شما به جای شکست هاتون جریان پیدا کنند. موفقیت هاتونو بنویسید. میتونید از یک دفترچه استفاده کنید چون ممکنه موفقیت هاتونو فراموش کنید.
  2. مثل الگوهای زندگیتون رفتار کنید. راجع به اونا بخونید، نگاهشون کنید، بهشون گوش کنید. بفهمید اون ها چه کاری کردن که خیلی خاص بوده و چه چیزی اون ها رو سرسخت کرده. اما به یاد داشته باشید که اون ها هم آدم هایی مثل ما هستند. پس بذارید اون ها انگیزه بخشتون باشن نه کسانی که فقط برای ستایش دنبالشون میکنید.
  3. خوش گذرونی رو فراموش نکنید. یا توی یه کار خوش گذرونی رو ایجاد کنید. با این کار انگیزتون رو برای انجام و اتمام کار تقویت میکنید.
  4. از دایره ی راحتی خودتون بیاید. با چالش های زندگیتون روبرو بشید تا انگیزتون افزایش پیدا کنه. اگر دارید خودتون رو به عقب میرونید نگاهی به “۵ کلید تغییر دهنده ی زندگی برای غلبه بر ترستون و روش ها” در این مقاله بیندازید. اون ها به شما کمک میکنند تا شروع کنید و اولین قدم هراس آور به بیرون از دایره ی راحتی خودتون رو بردارید.
  5. از شکست نترسید. بجاش اون رو به عنوان تجربه در نظر بگیرید و به عنوان بخش طبیعی یک زندگی موفق. همونطور که مایکل جردن میگه:

“من ۹۰۰۰ بار در کارم شکست خوردم. تقریبا ۳۰۰ بازی رو باختم. ۲۶ بار به من اعتماد کرده بودن تا ببرم و باختم. من بارها و بارها و بارها در زندگیم شکست خوردم. و این دلیله که موفق شدم.”

همچنین، سعی کنید تا درس (های) با ارزشی رو در شکست هاتون بگیرید. از خودتون بپرسید: از این چی میتونم یاد بگیرم؟

  1. راجع به چیزی که میخواید انجام بدید کمی تحقیق کنید. و در نتیجه انتظارات شما خیلی بیشتر به واقعیت نزدیک خواهند بود و میتونید کمک های مفیدی راجع به سختی هایی که ممکنه در راه به اون ها برخورد کنید بگیرید. کنترل انتظاراتتون میتونه اشتیاق زیاد اولیه رو اغلب اوقات کاهش بده. اما همچنین میتونه کمبود انگیزه رو هم جبران کنه که معمولا وقتی اکثر اشتیاق ها از بین رفتن اتفاق می افته.

وقتی که شما میدونید در شرایط مشابه چه اتفاقی برای دیگران افتاده-چه راهی رو رفتن- میتونید راه حل های اونها رو قبول کرده و از اون ها (و تغییرات شخصی اون ها) و از راه های خودتون استفاده کنید. این کار کنترل نگرانی ها و چالش ها رو راحت تر میکنه. هم چالش های عاطفی- از اونجایی که شما میدونید که حداقل بعضی از این چیزها اتفاق می افته و بقیه ی آدمها با اون ها زندگی کردند-  و هم چالش های عملی.

  1. بفهمید که چرا دارید کاری رو انجام میدید. اگر کاری رو نمیدونید یا دلایل کافی برای انجام اون کار رو ندارید پس انجام اون کار سخت خواهد بود. کارهایی رو انجام بدید که دلایل بسیار محکمی برای انجام اون ها دارید. اگر میخواید که کاری رو انجام بدید پس یک دلیل خوب برای انجامش پیدا کنید. اگر نمیتونید دلیل خوبی پیدا کنید، پس اون کار رو رها کنید و دنبال کاری برید که دلیل خوبی برای انجام اون دارید.
  2. برای عمل در جهت اهدافتون، اون ها رو همراه با دلایلتون بنویسید. اون ها رو به دیوارتون، کامپیوترتون و یا آینه ی دستشویی بچسبونید. با این کار شما در طول روز اون ها رو به خودتون یادآور میشید و توی راه موندن و متمرکز بودن برای شما راحت تر میشه.
  3. چالش مثبت بودن رو انتخاب کنید. یاد بگیرید که بیشتر وقت ها مثبت فکر کنید. یاد بگیرید که رشته ی افکار منفی خودتونو قبل از اینکه کنترل شما رو به دست بگیرند، رها کنید. شما ممکن نیست که بتونید در تمام روز مثبت نگر باشید مهم نیست که چکار کنید. اما من معتقدم که بیشتر ما میتونیم افکار مثبت خودمون و نتایجی که اون افکار مارو به سمت اون هدایت میکنند بیشتر کنیم. شاید بیشتر از اون که شما الان تشخیص بدید.
  4. وقت تماشای تلویزیون رو کم کنید. زیاد نگاه میکنید؟ کمتر به کارهایی که اونا دارن تو تلویزیون انجام میدن توجه کنید و بیشتر به چیزی که خودتون در زندگی واقعی میخواید برسید.
  5. تقسیم بندی کنید. کار یا پروژه تون به قسمت های کوچیک تقسیم کنید. و فقط بر روی اولین قسمت کوچیک تمرکز کنید. وقتی اون بخش رو انجام دادید به بخش بعدی برید و فقط روی اون کار تمرکز کنید. موفقیت های کوچیک انگیزتون رو بالا میبرن و شمارو از تمرکز بر روی تصویر بزرگتر کارهاتون دور میکنند و باعث میشن که دچار تفکر بیش از حد و بی علاقگی نشید. این فوق العادس که شما چقدر میتونید کار انجام بدید اگر که این روش ساده رو دنبال کنید.
  6. برنامه ی گرفتن اطلاعاتتون رو دوباره برنام ریزی کنید. افکار منفی و بدبینانه رو از رسانه ها و جامعه در زندگی خودتون خارج کنید. وقت کمتری صرف گرفتن اطلاعات بکنید. بعد از اون برنامه تون رو روی اخبار مثبت و تفریح، افکار خودتون و اطلاعات مفید مثل کاست ها و کتاب های رشد فردی تنظیم کنید. بهترین باشید و افکارتون رو مثبت نگه دارید.
  7. از خلاقیتتون استفاده کنید. یک تکه کاغذ بردارید. بالای صفحه بنویسید که دوست دارید راجع به کدوم بخش از زندگیتون ایده هایی رو بنویسید. شاید شما به ایده ها برای به دست آوردن پول بیشتر یا سلامت بیشتر نیاز دارید. بعد فکرهای بکر ناگهانی رو به مغزتون راه بدید تا زمانی که ۲۰ ایده روی کاغذتون بنویسید. بعد ده تا بیشتر بنویسید. همه ی ایده ها خوب نیستند. اما بعضیاشون هستند. و وقتی از خلاقیتتون استفاده میکنید بدونید که شما فقط افکار مناسب رو کشف نمیکنید. شما همچنین میتونید بفهمید که اگر تلاش کنید چقدر خلاقیت دارید و چه احساس خوب و با انگیزگی ای به شما دست خواهد داد. نگاهی گذرا به ۸ راه برای به کار انداختن خلاقیتتون برای به دست آورن ایده های بیشتر در این مقاله بیندازید.
  8. کشف کنید که چه چیزی شمارو خوشحال میکنه. بعد انجامش بدید. تا جاییکه میتونید یا میخواید.
  9. وقتی در حال حرکت هستید گوش کنید. کتابخانه ای کوچک برای خودتون از نوار کاست های انگیزه بخش یا توسعه ی فردی درست کنید. وقتی دارید رانندگی میکنید به اون ها گوش کنید، یا وقتی سوار اتوبوس یا دوچرخه هستید، وقتی دارید راه میرید یا میدویید. اگر دنبال جایی خوب برای شروع میگردید به محصولات توسعه فردی توصیه شده ی من نگاهی بیندازید.
  10. از محدوده ی فکری خودتون فراتر بیندیشید. آینده از جنس افکار محدود زمان حال خودتون تصور نکنید. فقط به خاطر این که ذهن شما در جعبه ی تجربیات قبلیتون قرار داره به این معنی نیست که این ها محدودیت هایی برای دنیا هستند. آینده رو از الان و از گذشتتون بسازید تا تغییرات بزرگتری رو با محدودیت هایی کمتر نسبت به وقتی که آینده رو با وجود ذهن محدود در جعبه ی خودتون میسازید احساس کنید.
  11. از هر روزتون استفاده کنید. ما تمام زمان های دنیا رو نداریم. پس روی امروز تمرکز کنید و کارهایی رو انجام بدید که واقعا میخواید انجام بدید.
ارسال این مطلب به تلگرام

telegram
برچسب ها :