۸ راز ارتباط موفق

19 مارس 2017 بدون دیدگاه

با کارنیل همراه باشید تا بتوانید ارتباط موفق ی داشته باشید

وقتی صحبت از ارتباطات به میان می آید، همگی ما علاقمند به این هستیم که خود را در این زمینه عالی جلوه بدهیم . در حقیقت بسیاری از ما، آنگونه که تصور میکنیم در برقراری ارتباط با دیگران موفق نیستیم .این بزرگنمایی در نحوه تفکر ما در خصوص موفق بودن در برقراری ارتباطات ، در مواجهه با افرادی که آنها را بخوبی میشناسیم ، بیشتر نمود پیدا میکند.محققان دانشگاه Chicago booth   این تئوری را در یک آزمون بکار برده اند و به نتایج قابل توجهی دست پیدا کردند.آنها موضوعاتی را با دو گروه از افراد به اشتراک گذاشتند.دسته اول افرادی که اطلاعات را با مخاطبانی که آنها را به خوبی میشناختند در میان میگذاشتند و دسته دوم اطلاعات را با افرادی به اشتراک می گذاشتند که هرگز آنها را ملاقات نکرده بودند.

وقتی با افرادی ارتباط برقرار میکنیم که از قبل آنها را میشناسیم، ارزیابی و تحلیل ما غالبا بر اساس یک سری پیش فرض ها و پیش زمینه هاست.قاعدتا این پیش فرض ها در مورد مخاطبانی که هرگز آنها را ندیده ایم اتفاق نمی افتد.این بزرگنمایی ما در مورد موفق بودن مطلق در برقراری ارتباط را روانشناسان ” تعصب خود برتر بینی در ارتباط” نام می گذارند. برای برقراری یک ارتباط موثر ، درک موضوع ” آ نچه من میدانم با آنچه تو میدانی کاملا متفاوت است” بسیار مهم می باشد.اما این دیدگاه تا حدی میتواند تغییر پذیر باشد.

چگونه به سرعت با افراد ارتباط برقرار کنیم؟

برقراری ارتباط یکی از کارهای اساسی رهبران موفق می باشد.اگر نتوانید به خوبی ارتباط برقرار کنید متعاقبا نخواهید توانست رهبر خوبی باشید .ارتباط موفق ، مخاطب را تحت تاثیر قرار میدهد.رهبران موفق ،از لحاظ احساسی، نیز با مخاطب ارتباط برقرار میکنند.آنها این کار را از طریق شناخت افراد، شناخت  نیازهای مخاطبان خویش و با دقت گوش دادن به آنها انجام میدهند.

۸ استراتژی که در زیر توضیح داده می شود ، به شما در برقراری یک ارتباط سازنده کمک میکند . این راهکارها را بکار برید ، به زودی متوجه خواهید شد که چگونه مهارت های ارتباطی شما افزایش می باید.

  • هنگام صحبت با گروهی از افراد، فرض کنید که مخاطبتان فقط و فقط یک نفر می باشد.

    به عنوان یک مدیر و رهبر ، اغلب شما ناگزیر به سخنرانی برای گروهی از افراد هستید.تفاوتی نمیکند که افراد حاضر در یک جلسه کاری باشند یا اجتماع کثیری از مردم، در هر صورت سخنرانی شما باید به گونه ای باشد که در افراد ایجاد صمیمیت کرده و این صمیمیت در کلام شما آشکار باشد.و در مخاطب شما این احساس بوجود بیاید که گویی با او به صورت انفرادی و مستقیم ارتباط برقرار می کنید.رمز موفقیت در اینجا نادیده گرفتن کثرت جمعیت است ، در ننیجه به راحتی می توانید پیام اصلی سخنرانی خود را به مخاطب انتقال دهید.شما بایستی به اندازه کافی در یرقراری ارتباط ، احساس ، انرژی و توجه نشان دهید که در مخاطبتان احساس نزدیکی و اطمینان ایجاد گردد.توانایی کاهش تنش در ارتباطات معبار سنجش یک ارتباط موثر در مدیریت و چه بسا رهبری است.

  • صحبت کنید در نتیجه مخاطب گوش فرا خواهد داد

افراد موفق در برقراری ارتباط، از این موضوع مطمین هستند که مخاطبان وقت خود را برای شنیدن گفته ای ایشان تلف نمیکنند.این گزینه به این معناست که شما گفتگوی خود را به نحوی بیان میکنید که در اصطلاح عامیانه بر دل مخاطب بنشیند.همیشه لزوما کنترل آنچه که میخواهید بگویید تضمینی بر ایجاد علاقمندی مخاطب در گوش دادن صحبت هایتان نمی باشد. اما زمانی که مخاطب سوالات سنجیده و درستی در راستای صحبت های شما میپرسد ، متوجه خواهید شد که مسیر سخنرانی شما در جهت مثبت پیش رفته است.

  • شنونده خوبی باشید تا دیگران نیز بتوانند به راحتی صحبت کنند

یکی از اشتباهات در برقراری ارتباط مدیران و رهبران با دیگر افراد، این است که ارتباط را یک فرایند یک طرفه میدانند.در یک ارتباط موثر، شما باید فرصت برقراری ارتباط را نیز به مخاطب خود بدهید.اگر همیشه در یک مناظره و گفتگو اصرار بر این دارید که گفنگو را شما خاتمه دهید، در روش خود تغییر ایجاد کنید.گوش دادن، تنها به معنی شنیدن کلمات نیست بلکه شامل توجه کردن به آهنگ صدای مخاطب، میزان سرعت صحبت کردن او، و بلندی و یا آرامی صدای مخاطب نیز می شود.درک اینکه مخاطب چه چیزی  را مطرح کرد، چه پیام ظریفی در پشت صحبت های او پنهان بود، بسیار مهم می باشد.وقتی با یک نفر در حال گفتگو هستید بدون توجه به مسایل دیگر، تمامی تمرکز خود را بر روی صحبت های مخاطب منعطف سازید.زمانی که در حال مکالمه تلفنی هستید ، هیچ گاه ایمیل تایپ نکنید . زمانی که کسی را ملاقات میکنید در کنار او بایستید و به صحبت هایش با توجه گوش دهید.رفتارهایی ساده از این قبیل، باعث درک بهتر مخاطب در برقراری ارتباط می شود.

  • بامخاطب خود با احساس ارتباط برقرار کنید

مایا آنجلو می گوید:مردم آنچه گفته اید و یا انجام داده اید را فراموش میکنند اما احساسی که در آنها ایجاد کرده اید را هرگز فراموش نخواهند کرد.

به عنوان یک مدیر و رهبر،چنانچه مخاطب نتواند با صحبتهای شما به خوبی ارتباط حسی برقرار کند ، این ارتباط از ضعف برخوردار خواهد بود. برای برقرای ارتباط حسی با مخاطب باید شفاف و واضح صحبت کنید و به آنها نشان دهید که چه چیزی برایتان مهم است و به چه چیزی توجه میکنید.درخصوص انگیزه های خود با آنها صحبت کنید و به آنها بگویید هر روز صبح ، چه چیزی به شما برای بیدار شدن و ادامه راه، انگیزه میدهد.این احساسات را کاملا به مخاطب خود انتقال دهید تا بتوانید در برقراری ارتباط موثر، موفق باشید.

  • از زبان بدن آگاه باشید

صرفنظر از اینکه با زیر دستان خود چه ارتباطی دارید، اگر مبنا را بر این بگذارید که آنها با شما همانقدر راحت هستند که با همسالانشان ،دچار اشتباه محض شده اید.ارزشمندترین اطلاعات از طریق زبان بدن منتقل میگردد.بدن بی وقفه در حال برقراری ارتباط است و منبعی ارزشمند از اطلاعات را در خود دارد.بر روی آنچه گفته نشده بیشتر تمرکز کنید تا بتوانیدپرده از حقایق ناگفته ای که مخاطبتان قادر به بیان مستقیم آن نیست، بردارید.

  • هدف و نیت خود را تعیین کنید

یک آمادگی مختصر برای یک سخنرانی ممکن است منجر به موفقیت هایی بزرگ گردد.سخنرانی خود را به طور کامل آماده نکنید، بلکه بر روی آنچه که قرار است هدف اصلی سخنرانی شما باشد، تمرکز کنید. زمانی که بتوانید نیت وهدفخ ود را در قالب کلمان و در ذهن خود آمده کنید ، سخنرانی و ارتباط شما یر روی مخاطب بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

  • از بکارگیری اصطلاحات پیچیده پرهیز کنید

دنیای تجارت سرشار از استعارات و اصطلاحاتی است که مردم گاهی اوقات در درک آنها دچار مشکل می گردند.مساله اینجاست که بسیاری از رهبران و مدیران در هنگام برقراری ارتباط با مشتریان و زیر دستان، از الفاظ پیچیده تجاری استفاده میکنند.اگر خواهان برقرای ارتباطی موثر هستید، با مخاطب صمیمانه ارتباط برقرار کنید ، در غیر اینصورت مخاطب عدم صمیمیت شما را به خوبی متوجه خواهد شد.

  • قدرت شنیداری خود را تقویت کنید

گوش دادن موثر ، تکنیکی ساده در برقراری ارتباط است که به مخاطب این اطمینان را میدهد که صحبت هایش به طور کامل شنیده شده است. برای اینکه شنونده فعالی باشید باید نکات زیر را رعایت کنید:

  • زمان بیشتری را به گوش دادن اختصاص دهید تا صحبت کردن
  • سوال را با سوال جواب ندهید
  • از به اتمام رساندن جملات دیگران، اجتناب کنید.
  • صحبت های مخاطب خود را قطع نکنید.
  • یادداشت برداری کنید.
  • صحبتهای گفته شده توسط مخاطب را مجددا تکرار کنید تا اطمینان حاصل کنید که منظور شخص مقابل را به خوبی درک کرده اید.
  • از بکاربردن اصطلاحات پیچیده اجتناب کنید.
  • بیشتر بر روی مخاطب خویش تمرکز کنید تا خودتان.
  • بیندیشید که بعد از اتمام صحبتِ مخاطب چه میخواهید بگویید، اما مادامی که مخاطب در حال صحبت کردن است، دچار حواس پرتی در این زمینه نشوید.

 

ارسال این مطلب به تلگرام

telegram
برچسب ها :