۶ نکته‌ی مهم برای ایجاد اعتماد در رابطه

23 آوریل 2017 بدون دیدگاه

مترجم و نویسنده مقالات آموزشی کارنیل

با کارنیل همراه شوید تا با هم مهم ترین اصل در یک رابطه یعنی اعتماد را بررسی کنیم.

مسئله‌ی اعتماد در رابطه به این پرسش که آیا دو طرف به یکدیگر وفادار هستند یا نه، متمرکز می شود. اعتماد و اطمینان در یک رابطه بسیار مهم است. همه روابطی که مردم با یکدیگر برقرار می‌کنند براساس اعتماد و اطمینان به طرف مقابل و نیت و منظور اوست. به طور کلی بدون اعتماد هیچ رابطه‌ای شکل نخواهد گرفت. فرم‌های متفاوتی از عدم اعتماد و سوء ظن وجود دارد که می تواند زندگی زوجها را کاملا از هم بپاشد (به غیر از خیانت). اگر در یک رابطه دروغ و یا عدم وفا به عهد و بدقولی دیده شود بدگمانی و سوءظن بین طرفین اتفاق می افتد. سوءظن همیشه از دروغ و دو رویی به وجود نمی آید. وقتی بر این باور نباشید که همسر شما بهترین احساس قلبی را نسبت به شما دارد عدم اعتماد و شک خیلی سریع وارد رابطه شما خواهد شد. در این حالت شما این احساس را دارید که کسی که شما عاشقش هستید و به او اعتماد دارید این احساس را نسبت به شما ندارد و روزی به شما خیانت می‌کند یا شما را رها می‌کند.

بیشتر بخونید: ازدواج بدون شکست

 

چگونه زنجیر اعتماد پاره می‌شود

فرزندان زمانی که متولد می شوند به طور ذاتی به همه اعتماد می‌کنند. اما آنها به طور طبیعی شروع به از دست دادن این اعتماد و اطمینان می‌کنند و این زمانی اتفاق می افتد که مکررا توسط انسانهای اطرافشان دورویی را شاهد باشند و این عدم اعتماد به نفس را در آنها به وجود می‌آورد و منجر به نفرت عمیق قلبی و رنج کشیدنشان می‌شود. برای بسیاری از مردم اعتماد نکردن راهکاری برای دوری از درد و رنج است. وقتی که بچه ها خیلی زود با چنین تجربیات تلخی آشنا شوند، چنان تأثیری روی آنها می‌گذارد که حتی در زمان بزرگسالی هم با مسئله‌ی سوءظن و عدم اعتماد روبرو می‌شوند و این همان فقدان اعتماد است که بسیاری از انسانها در روابطشان دارند.

با این حال فقدان و یا کمبود اعتماد همیشه از دوران کودکی به وجود نمی‌آید. بلکه ممکن است بی اعتمادی در طول یک رابطه به وجود بیاید، زمانی که یکی از طرفین به قول‌هایش عمل نکند و اعتماد و اطمینانش را با حرکاتش به او نشان ندهد. بنابراین زمانی که بی اعتمادی در زندگیتان پدیدار شد بهتر است ببینید آیا این بی اعتمادی از قبل از رابطه‌تان بوده و یا چیزی است که در طول رابطه و به دلیل حرکات و رفتار شما یا همسرتان به وجود آمده است.

دلایل بسیار زیادی برای بدگمانی در رابطه نظیر اعتیاد و مشکلات مالی وجود دارد. برای مثال اگر همسرتان در مورد مشکلات مالی با شما شفاف نباشد، ممکن است سوءظن به وجود بیاید. سؤالی که در ذهن شما ایجاد می‌شود این است: “چه چیز دیگری را دارد از من پنهان می‌کند؟”. شما شروع به پرسیدن نیت و تعهد او می کنید و بعد از این مرحله نجات دادن این رابطه احتیاج به تلاشی مضاعف دارد.

اگر با مشکلات بی اعتمادی و عدم اطمینان دست و پنجه نرم می کنید اینجا تعدادی راهکار برای ایجاد اعتماد در رابطه‌هایتان و ساختن زندگیتان در جایگاه مطمئن‌تری نسبت به اکنون، قرار داده ایم.

علاوه بر این خواندن کتاب “اعتماد کار ساز است(چهاراصل‌برای‌روابط)” پیشنهاد می شود.

 

ارتباطات بهتر

برقراری ارتباط یکی از مهم‌ترین فاکتورهای ساخت اعتماد بین طرفین است. به جای فکر کردن به مسائل (و دست روی دست گذاشتن) و بزرگ کردن آنها زمان بیشتری را به صحبت در مورد مشکلات اختصاص دهید .منظور از ارتباط مکالمه‌ی رو در رو است. با ایمیل و یا تلفنی با یکدیگر صحبت نکنید. به جای آن مستقیم و شخصا صحبت کنید. وقتی با مسائلی در ارتباطتان مواجه می‌شوید عقب ننشینید و هر زمانی که فکر می کنید باید با همسرتان صحبت کنید این کار را انجام دهید. مکالمات باز در یک رابطه بزرگراهی از اعتماد را برای پیشرفت رابطه‌تان باز می‌کند.

بیشتر بخوانید: هنر برقراری روابط موثر (هوش عاطفی)

 

همدلی داشته باشید

همدلی با همدردی و دلسوزی متفاوت است. همدلی یکی از مهم ترین جنبه ها در ایجاد اعتماد در رابطه است. همدلی و تلاش برای درک همسرتان و توجه به نیازهای او و سعی بر این که خودتان را به جای او قرار دهید همه و همه به ساخت رابطه کمک خواهد کرد. ساخت اعتماد و رسیدگی به مشکلات از دید طرف مقابل همه از نتایج همدلی است. همدلی به شما کمک خواهد کرد که با همسرتان پیوندی احساسی داشته باشید که منجر به افزایش اعتماد در رابطه می‌شود.

 

رشد و پیشرفت در رابطه

رشد فاکتور مهمی است که باعث افزایش اعتماد می‌شود. رابطه‌های راکد اغلب خیلی سریع به بدگمانی تبدیل می‌شوند. با به وجود آوردن موقعیت های متفاوت در رابطه‌تان و ایجاد خاطره‌های جدید با یکدیگر نه تنها شما زمان بیشتری برای صحبت خواهید داشت بلکه پیش بینی رفتار همسرتان را برای شما آسان‌تر خواهد کرد و در نهایت اعتماد را افزایش خواهد داد.

با یکدیگر چیزهای جدید را تجربه کنید، به گردش بروید و یا کارهایی را انجام دهید که خارج از حاشیه‌ی امن شماست. کارهای الهام بخش و کارهایی که باعث افزایش عشق و یا شعله ور کردن عشق و در نهایت ایجاد اعتماد بین شما می‌شود، را انجام دهید.

 

در مواقعی که رابطه‌تان مورد آزمایش قرار می‌گیرد اضطراب نگیرید

نباید انتظار داشته باشید که تمام راه زندگی صاف باشد. بدون قدم گذاشتن در راهی سخت و دشوار غیر ممکن است که بتوانید بفهمید رابطه شما توانایی تحمل چقدر فشار را خواهد داشت. این به این معنی نیست که شما باید از حد خودتان خارج شوید، مثلا کاری نکنید که او حسادتش گل کند تا ببینید چه رفتاری را نشان می دهد. فقط آگاه باشید که هر رابطه‌ای در این پستی و بلندی‌ها قرار می‌گیرد و این کاملا طبیعی است. در بسیاری از موارد یک رابطه در راهی بسیار سخت قرار می‌گیرد و حتی در مواقعی این شرایط کاملا از کنترل شما خارج است. زندگی گاهی انتخاب های سختی را در مقابل شما قرار می‌دهد تا میزان تحمل شما را بسنجد. این موقعیت‌ها برای رشد شما عالی است و هر دو شما را می‌سنجد و به درک  و فهم متقابل منجر می‌شود.

 

رازها را از هم پنهان نکنید

بی پردگی  و صداقت لازمه‌ی اعتماد است. اگر قصد دارید رابطه‌ای بر پایه‌ی اعتماد و اطمینان بسازید نباید رازی را از همسرتان پنهان کنید. راز داشتن خیلی سریع باعث از بین رفتن رابطه می شود و این مسئله مهمی است که در مورد مسائلی که برای هر دو شما و یا یکی از شما پیش می آید صادق باشید. بهترین راه برای حل این مورد این است که بدانید که همه‌ی رازها بالاخره روزی فاش می شوند. به علاوه مخفی کردن یک راز انرژیِ مخصوص به خودش را می‌طلبد. وقتی شما سعی به مخفی کردن یک راز می کنید در حال ایجاد فشار روی خودتان هستید و همین خیلی زود باعث فاش شدن آن برای همسرتان خواهد شد.

 

نه گفتن را یاد بگیرید

شما مجبور به گفتن بله و پذیرفتن تمام آنچه که همسرتان می خواهد نیستید. وقتی چیزی را دوست ندارید خیلی راحت نه بگویید. وقتی شما تحت سلطه بودن را رد می‌کنید و سعی می‌کنید رابطه‌ای بر اساس برابری بسازید، ادامه دادن آن رابطه برای هر دوی شما ساده‌تر میشود. به خیال شاد کردن همسرتان کاری که دوست ندارید را انجام ندهید.

نظرات و تجربیاتتون در این زمینه رو با ما در میون بگذارید.

 

ارسال این مطلب به تلگرام

telegram
برچسب ها :